dimarts, 20 de maig del 2008

CULPABLES

El secretari tècnic del FC. Barcelona, Txiki Begiristian i el vicepresident esportiu Marc Ingla van valorar ahir de forma molt negativa la temporada de l’equip blaugrana i van coincidir a assenyalar Frank Rijkaard i els jugadors com els grans culpables de la desastrosa campanya. De fet, la gestió del vestuari que ha realitzat l’entrenador els darrers dos anys ha estat poc encertada i quan han existit problemes no ha tingut l’habilitat d’apaivagar-los. Només cal recordar les declaracions explosives d’Eto’o l’any passat a Vilafranca del Penedès. Allà va començar el final de Rijkaard .

L’holandès s’ha mostrat com una persona amb una alarmant manca d’autoritat que ha convertit el vestuari en un veritable desgavell. El Barcelona havia configurat una de les millors plantilles de la història, amb jugadors de talla mundial però el tècnic no ho ha sabut utilitzar . A més va confiar en l’autogestió de l’equip i aquest no va respondre correctament a la confiança del tècnic. Jugadors com Ronaldinho, Márquez, Deco o Eto’o van perdre el respecte a l’entrenador, els socis i el club que els paga religiosament.

Malgrat tot, Txiki i Ingla es van oblidar de fer un saludable exercici d’autocrítica . Certament bona part de les causes de la mala campanya es poden atribuir a l’entrenador o els jugadors però el màxim responsable de l’evolució d’un club, empresa o societat és sempre la seva junta directiva . És intolerable i alarmant aquesta manca de voluntat d’assumpció d’errors d’algunes persones. La direcció del Barça s’ha descarregat de qualsevol culpa i l’ha traslladat de forma íntegre al cos tècnic i a la plantilla.

Les paraules dels dirigents blaugrana volen transmetre la sensació que ells ho han fet tot bé. Que van planificar la temporada extraordinàriament posant a disposició de Rijkaard la millor plantilla de la història del Barcelona i que han desenvolupat la seva feina de forma perfecte. Però en realitat, Txiki com a secretari tècnic és tant culpable com ho pugui ser l’holandès. Seria bo pel club que ningú s’amagués a l’hora d’admetre errors i que s’actués en conseqüència. A la secció de bàsquet del Barça s’ha acomiadat al secretari tècnic Zoran Savic per manca de resultats. Són casos diferents ?