dimarts, 3 de juny del 2008

RELLEU


Ja fa unes setmanes que Albert Closas ha agafat el relleu a Mònica Terribas al capdavant de “La nit el dia”. La coneguda presentadora ha estat nomenada directora de Televisió de Catalunya i ha deixat pas al seu company de professió com a nou conductor del programa,qui presenta i codirigeix l’espai juntament amb Dani Bramón. Continua bona part de l’equip i cal destacar també que segueix l’excel·lent Paulí Subirà com a responsable de la realització de l’informatiu. Es mantenen el format original amb la periodicitat habitual i col·laboradors destacats com el meteoròleg Tomás Molina el qual dóna un contrapunt d’humor que s’ha convertit en imprescindible. Com ha fet els últims cinc anys, “La nit al dia” recull els fets més importants de l’actualitat de la jornada mantenint la seva marca pròpia i diferenciant-se dels espais purament informatius.

Substituir a Mònica Terribas no és una empresa fàcil, ja que aquesta ha portat al programa a assolir un èxit considerable i l’ha convertit en un espai de referència a les nits catalanes. Actualment, és un informatiu de qualitat totalment consolidat, amb més de 1.000 edicions i una mitjana de 116.000 espectadors diaris. Costarà mantenir-ho. La Terribas, amb la seva professionalitat i convicció, aconseguia tenir una audiència fidel que nit rere nit seguia atentament l’espai .

Fins fa poc Closas havia presentat amb encert el programa “Valor Afegit”. Aquest té un contingut íntegrament econòmic, fet que porta inherent certa dosi de sobrietat. Malgrat això, el periodista convertia l’aridesa dels temes econòmics en matèria digerible per tots els públics utilitzant un llenguatge planer i clar. Fugia dels tecnicismes i termes més desconeguts per explicar de forma entenedora l’actualitat financera portant a terme així una valuosa tasca de comunicació.

Ara ha encetat una nova etapa de “La nit al dia” i ja hem pogut intuir una altre textura informativa amb un to més reposat i sobri . Al plató es crea un clima diferent. Segons les últimes dades disponibles, el share ha començat a disminuir, però s’ha de donar una oportunitat a aquest excel·lent professional i donar-li un marge de confiança. Malauradament, l’audiència marca l’esdevenir dels programes i la impaciència és un tret característic del mitjà televisiu. Tot i així, el fet que precisament sigui Mònica Terribas la directora de TV3 pot aportar un plus de tranquil·litat al nou presentador.