dilluns, 16 de juny del 2008

DON FEDERICO


L’Audiència Provincial de Madrid ha condemnat avui el periodista radiofònic Federico Jiménez Losantos a indemnitzar amb 36.000 euros a Alberto Ruiz-Gallardón per injuriar-lo greument. Bona notícia. Don Federico havia assegurat, durant el programa que presenta a la COPE, que a l’alcalde de Madrid li eren igual els 200 morts i els més de 1.000 ferits dels atemptats de l’11-M, sempre que pogués arribar al poder. La COPE ha obert una línia telefònica de suport a Losantos a disposició dels oients. Ara corro a trucar-hi.

Aquest senyor s’empara en la llibertat d’expressió per dir el que li ve de gust en cada moment. L’insult, la vexació i la calumnia són el pa de cada dia al seu programa matinal. A més, diu falsedats a tort i a dret amb la benedicció de la cúpula eclesial espanyola. De fet, es pot considerar que el cardenal Rouco Varela és el màxim responsable moral dels continguts de l’emissora. Perquè Losantos brama el matí, però a la resta del dia el contingut no varia massa. En especial, si us voleu posar de mal humor sintonitzeu uns minuts el programa nocturn de Cesar Vidal. És realment esfereïdor escoltar com aquest historiador tergiversa les coses.

Si observem que opinen mitjans afins a Losantos, com Libertad Digital, comprovarem que estan totalment en desacord amb la sentència judicial. Asseguren que amb aquesta decisió es limita la llibertat de crítica contra el poder polític i es posa en discussió el bon desenvolupament de la tasca del periodística. Entre poc i massa !! La llibertat d’expressió no s’ha de limitar. Fins aquí estem d’acord. Ara bé, és innecessari exercir-la mitjançant l’insult i la mentida continuada.

Fa molts anys que Losantos brama a través de la COPE. Què encén els ànims contra tothom que no pensi com ell. Ha atemptat reiteradament contra l’honor de les persones i ha difós mentides que han contribuït a la incomprensió entre els diversos territoris de l’estat espanyol. A més, ha impulsat falsedats sobre l’11-M, discursos demagògics i difamatoris sense respecte a cap codi ètic . Pràcticament ningú s’ha salvat de les seves envestides. No sé quin manual d’estil ha seguit però això no és periodisme.

Ja era hora que algú li parés els peus encara que només sigui amb una multa mínima si ho comparem amb el contracte multimilionari que té signat amb l’emissora eclesial. Però bé, per algun punt s’ha de començar.